Tak abych toto téma skoro uzavřel.
1) sám si rozpěry vyrábět nebudu, je na to potřeba kovodílna kterou nevládnu, zajištění by také něco stálo, neumím dobře svářet a materiál by také nebyl zadarmo - pro mě tedy ne nemožné, ale neefektivní - všechno se musí platit.
2) nabídka výroby - všude jedno úskalí a to vzory - komplikované, neřeším to.
takřka všechny levné vzpěry distribuují nevýrobní firmy jako je JOM, FK a pod. Výroba duralová/leštěná - noname. Neříkám, že to jsou buhvíjaké firmy, ale pokud to pod sebou prodávají, nemůže to být zas nepoužitelný výrobek a pro street tuning to určitě dostačuje, na racing určitě ne.
střed bych viděl někde kolem firem OMP, pro nás (GI) výhradně ocelové zpěry, kde se trochu platí značka a případně certifikát.
nejvyšší liga pro "racing" je určitě Wiechers, kde platíte jak kvalitu, tak hodně značku a myslím si ,že pro naše Scira a použití je to zbytečné a cenově "nerovné"
3) protože jsem spěchal a než jsem se zorientoval v nabídce, objednal jsem JOM. Následně jsem dostal výbornou nabídku na OMP, která nešla odmítnout.
Proto v současné době čekám na dva balíky kdy si nechám OMP (z oceli - budu muset zhubnout

) Nic vracet nebudu a proto ten set JOM vydražím.
závěrem: distributorů i výrobních firem je sice dost, ale na GI / Scirocco I/II už toho zas tak moc použitelného není.