Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /data/http/scirocco.cz/www/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MFA
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Květen 26, 2018, 19:52:59
Domů Domů Domů Domů Domů Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat
Novinky: *** Czech & Slovak Scirocco Community na FACEBOOKu    http://www.facebook.com/groups/154400737973987/

SCIROCCO fórum  |  Servis  |  Rady a návody (Moderátor: horan)  |  Téma: MFA 0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Tisk
Autor Téma: MFA  (Přečteno 8859 krát)
Lucas
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 8100


jedééééééém

262321325
WWW Email
MFA
« kdy: Březen 20, 2011, 00:46:44 »

Zde jsou popsane funkce MFA plus doplnim schema zapojeni Mrknutí

Schéma zapojení:



* Schéma MFA.jpg (54.09 KB, 1024x768 - prohlédnuto 1048 krát.)
« Poslední změna: Březen 20, 2011, 11:15:08 od Lucas » Zaznamenáno

Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS
Lucas
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 8100


jedééééééém

262321325
WWW Email
« Odpověď #1 kdy: Březen 20, 2011, 00:47:16 »

MFA disponuje take kontrolnim a mericim modem

Abychom vstoupili do kontrolniho modu, musime prepinacem vybrat pamet 1 ("denni pocitadlo"). Pri zapnutem zapalovani drzet stisknute vyvolavaci tlacitko a pritom vypnout a znovu zapnout zapalovani. Opakovanym stisknutim lze vyvolavat specificka data ridici jednotky motoru.

Abychom se dostali do mericiho modu, musime provest stejnou proceduru jako u kontrolniho modu, ale s prepnutim na pamet 2 ("celkove pocitadlo").

Nyni lze odecitat nasledujici data (vzdy po stisknuti vyvolavaciho tlacitka):

A) Merici mod:

1) kontrolni soucet
2) podtlak v sani v mbar
3) ukazatel otacek v 1/min
4) okamzita spotreba
5) impulsy hallova snimace
6) teplota oleje
7) venkovni teplota

B) Kontrolni mod:

1) kod charakteristiky motoru
2) kod zeme
3) prevod pohonu tachometru
4) horni hranice otacek
5) dolni hranice otacek
6) zastaveni dodavky paliva (pri deceleraci)
7) test segmentu (displeje)

Poznamky:
ad B2-kod zeme:
1 - vsechny (krome 3, 4 a 7)
3 - GB
4 - USA
7 - Mexiko
ad B3-prevod pohonu tachometru:
935 - motory 1.3l
950 - motory 1.6l a 1.8l, Rallye-Golf a vsechny zeme s vyjimkou GB a USA
955 - GB a USA
1080 - syncro
1100 - Country

Uvedene hodnoty pro horni a dolni hranici otacek stejne tak i zastaveni dodavky paliva (pri deceleraci) jsou bez vyznamu. U testu displeje se privede proud na vsechny segmenty 4ciferneho ukazatele.
Zaznamenáno

Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS
kubík
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 713


scirocco 1,8 dohc 16v kr scirocco 1,8(zatim) 8v

590854009
Email
« Odpověď #2 kdy: Březen 20, 2011, 10:35:01 »

tyjo docela čučim takze tohle vsechno to dokaže? ale nechapu to to prepnes jako do mericiho modu a pak se meři ty hodnoty co maš vypsany? jestly maš to schema tak by se fakt bodlo ted to prave potrebuju zapojit
Zaznamenáno
Lucas
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 8100


jedééééééém

262321325
WWW Email
« Odpověď #3 kdy: Březen 20, 2011, 20:53:00 »

Kontrolni mod - polohy mfa 1

cas - Segment 4x 8888
cas jizdy - kod země
Ujete km - Horni hranice ot.
KM/h - dolni hranice ot.
L/100 Km - Otáčky nahonu/ počitadla Km
T. oleje - Přerušení přívodu paliva decelerace
V. teplota- Kod motoru

Kontrolni mod - polohy mfa 2

cas - Skušební suma
cas jizdy - Podtlak v sani
Ujete km - impulzi rychlosti
KM/h - ot. motoru
L/100 Km - okamžitá spotřeba
T. oleje - teploty oleje
V. teplota- venkovni teplota
Zaznamenáno

Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS
RumcajZ
1.8 JH

Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 16



Email
« Odpověď #4 kdy: Srpen 26, 2011, 22:44:43 »

Přesně tebe jsem potřeboval a řeším už rok:) dokresli mi zapojeni v pačce těch čtyř drátů ulomila se mi a za 1600,- novou bych ohral koupim si tlacitko a přepinač a zakomponuju to do té jednodušší ale už jsem ztratil nakreslene jak to bylo zapojene dosebe aby tp fungovalo spravně ....jestli mi tohle pošleš tak přísahám že další rok fakt jedu z toho mojeho F-M nasraz ať je kde je:D
Zaznamenáno

1.8 JH
Rst
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 1649



Email
« Odpověď #5 kdy: Srpen 26, 2011, 23:03:08 »

stačí?


* MFA MK2.jpg (79.73 KB, 428x570 - prohlédnuto 1119 krát.)
Zaznamenáno
kubík
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 713


scirocco 1,8 dohc 16v kr scirocco 1,8(zatim) 8v

590854009
Email
« Odpověď #6 kdy: Srpen 27, 2011, 13:29:08 »

mela dobre schema!
Zaznamenáno
RumcajZ
1.8 JH

Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 16



Email
« Odpověď #7 kdy: Září 02, 2011, 18:56:42 »

Hej suppeeer ale ja potrebuju vedet jak je to vte pacce...jedno je tlacitko a druhe je prepinac ale aky..je  jen 1-0? tam sou ty ctyri draty nak dosebe propojene. eee se to tezko vysvetluje snad to pochopis Smích
Zaznamenáno

1.8 JH
Ondřej VW

Offline Offline

Příspěvků: 13


Email
« Odpověď #8 kdy: říjen 10, 2011, 18:45:00 »

ahoj, MFA mi nejde projistotu vubec chci se zeptat zda to nemůže být jen špatnej kontakt nekde vypadlej drátej nebo tak?
Zaznamenáno
Lahváček
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 101



Email
« Odpověď #9 kdy: Leden 10, 2013, 10:23:08 »

Pěkně Lucas!! Tohle se bude hodit  Úsměv

ahoj, MFA mi nejde projistotu vubec chci se zeptat zda to nemůže být jen špatnej kontakt nekde vypadlej drátej nebo tak?

Jak ti nejde? Nejde přepínat nebo vůbec nic neukazuje? Mě třeba nefunguje přepínač asi blbej kontakt....to budu muset opravit a díky Lucasovi to nejspíš zvládnu Mrknutí Zezačátku to šlo, ale stejně to neukazovalo nic... a to je způsobený tim, že nemám podtlakovou hadičku od MFA připojenou k ostatním podtlakům, ale to jednoduše spraví "T"čko  Úsměv
Zaznamenáno
Airarmy
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 7013


288387493
WWW Email
« Odpověď #10 kdy: Leden 10, 2013, 13:36:23 »

Tak asi takhle, jednat je to tady už popsané a stačí hledat.
Ale jinak ve většině případů je problém mezi přístrojákem a kabeláží do něj !!
Časem se vytrácí pružnost kontaktů a začne to vynechávat a házet blbosti a pak to přestane ukazovat úplně. Jinak hadička je jen na spotřebu, km a čas se bere z přístrojáku. Venkovní teplota nebude ukazovat pokud tam není čidlo (pod pravým světlem v nárazníku). A teď olej, ve vetšině případů je problém ten že není kabel na teplotu oleje dotažen až k motoru a tím pádem jaksik nezměříš nic.
Už jsem to jednou řešil natažením kabelu a to myslím že rovnou od přístrojáku.
A jinak pokud mačkáš tlačítko a nic se neděje tak je taky varianta že ti prostě tlačítko a přepínač odešel a nebo není zbytek kabeláže do MFA (jinak někde tady je schéma)
A oprava ?
Následující:
Zkontrolovat napružení kontaktů v přístrojáku (středně velkou jehkou napíchat všechny kontakty a udělat na nich takový stříšky. Očistit je a ošetřit sprayem na kontakty (rejpalové řeknou že to není třeba ale já myslím že jo Mrknutí )
No a pak dál kontorolovat drátky a čidla a jestli jsou dobře zapojená atd atd atd ....
Jo a pokud budeš schánět teploměr (když ho tam nemáš) tak myslím že pasuje z GII, Passata, aáá jestli se nepletu tak z audi 80 vše do r.v. 92.
Tak a doufám že tahle odpověď byla večerpávající !!!
Hovg (dohovoril som) !!!  Škleb Škleb Škleb Škleb
Zaznamenáno

Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!
Lucas
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 8100


jedééééééém

262321325
WWW Email
« Odpověď #11 kdy: Leden 10, 2013, 19:37:14 »

A pokud bude vse zapojene a stejne nebude fungovat prepinani nebo reset, tak je problem v pacce, ale pri trose sikovnosti se to da doma opravit Mrknutí
Zaznamenáno

Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS
Airarmy
registrovaný uživatel
**
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 7013


288387493
WWW Email
« Odpověď #12 kdy: Leden 11, 2013, 11:57:29 »

A pokud bude vse zapojene a stejne nebude fungovat prepinani nebo reset, tak je problem v pacce, ale pri trose sikovnosti se to da doma opravit Mrknutí

Tak tu bych asi proměřoval jako první neboť je nejpřístupnější její konektor  Mrknutí Škleb Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!
Stran: [1] Nahoru Tisk 
SCIROCCO fórum  |  Servis  |  Rady a návody (Moderátor: horan)  |  Téma: MFA « předchozí další »
Skočit na:  


Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!